Filmrechten 7B verkocht

Auteur Aafke Romeijn en uitgeverij De Arbeiderspers maken vandaag bekend dat producent Valerie Bos de filmrechten van 7B heeft verworven. 

7B (2021) is een speculatief, fictief verhaal waar in het weidse landschap bij Groningen in 2040 een nieuwe stad is verrezen. Een enorm gebouwencomplex, genaamd 7B, biedt huisvesting aan militairen die trainen voor een eindeloze grondstoffenoorlog.

In deze gemeenschap worstelt een oorlogsveteraan met dromen over zijn beste vriend die tijdens een missie op mysterieuze wijze is verdwenen, terwijl een infiltrant van de Europese geheime dienst probeert te achterhalen wie in het complex staatsgeheimen lekt.

De film schetst een toekomst die dichterbij lijkt dan ooit. Hoe verhoudt een samenleving zich tot de steeds groter wordende maatschappelijke uitdagingen en welke rol speelt de overheid in het beschermen van haar burgers?

Aafke Romeijn (1986) is schrijver en muzikant. Van haar hand verschenen twee scifi-romans (Concept M (2018) en 7B (2021)), een dichtbundel (Leegstand, 2020) en een non-fictiewerk over depressie (Ga Gewoon Wat Leuks Doen, 2022). Concept M werd genomineerd voor de prijs voor Beste Boek voor Jongeren (CPNB). Romeijn bracht daarnaast vijf albums uit met Nederlandstalige electropop, waarmee ze diverse Top40-noteringen behaalde.

Romeijn: ‘7B heeft zich tot nu toe volledig in mijn hoofd afgespeeld, ik ben ontzettend benieuwd hoe de stad van de toekomst eruit komt te zien op het scherm. Als schrijver van sciencefictionverhalen is het toch je grootste droom dat je verhaal op beeld tot leven komt.’

Producent Valerie Bos (1994) werkte de afgelopen 10 jaar aan verschillende media producties. Met haar bureau Van Loof ontwikkelt zij podcasts, festivals en werkt o.a aan het verbeteren van imago-vraagstukken. ‘Het Science Fiction genre is onterecht onpopulair en verdient veel meer credits voor haar agenderende en activerende functie’. Het is haar missie om met 7B te laten zien dat SciFi niet over een enge onbereikbare toekomst gaat maar juist het gesprek opent over de wereld die we met elkaar vormgeven.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *