Vakantieboeken

Sinds een paar maanden ben ik weer terug op het leestempo (en bijbehorend leesplezier, niet geheel onbelangrijke) van voordat ik Nederlands ging studeren (da’s alweer 14 jaar geleden, ik word bejaard) en mijn casual leesplezier voor een groot deel verloor. Het is nog steeds elke dag een cadeautje dat ik mijn grootste hobby weer heb terugveroverd, en ik vind niks zo leuk om met jullie te delen wat ik gelezen heb. Deze vakantie las ik iedere week 1 of 2 boeken, en dit waren de uitschieters.

The Black Dahlia – James Ellroy

Een donkere misdaadroman voor liefhebbers van de klassieke whodunnit, maar ook voor liefhebbers van psychologisch-historische romans. Gaat over een agent in L.A. in de jaren veertig, die geobsedeerd raakt door een moordzaak die hij niet opgelost krijgt. Ellroy’s stijl is briljant: korte zinnen, strak belijnd, en hij heeft zich het historische agentenjargon perfect eigen gemaakt. Heel indrukwekkend boek.

Wuthering Heights – Emely Brontë

Een klassieker natuurlijk, maar ik had nog nooit iets van de vrouwelijke legendes uit de 19e eeuw gelezen, dus ben snel begonnen. Dit boek maakte indruk omdat het een pregnant beeld geeft van de isolatie, de verveling en troosteloosheid van het leven op het Engelse platteland rond 1800. Een soort De Avonden avant la lettre. Brontë’s stijl en vocabulaire is indrukwekkend, en het boek leest als een heerlijke maar trieste soap.

I’ll be gone in the dark – Michelle McNamara

Omdat ik vaak tweet over mijn lichte true-crime-verslaving stuurde uitgever Lebowski me de vertaling van dit boek, en ik las het in één ruk uit. Geen hoogstaande literatuur, maar wel het verhaal van de zoektocht naar de legendarische Golden State Killer, die in California een gruwelijke reeks verkrachtingen en moorden pleegde. De schrijfster (en onderzoeker) overleed nog voordat het boek uitkwam, de dader was toen nog altijd onbekend. Bizar: kort na verschijning van het boek werd hij alsnog gepakt, door een dna-match. Ik hoop op een vervolg van het boek, waarin het leven van de dader wordt beschreven.

Ik ben heel benieuwd welke boeken deze zomer indruk hebben gemaakt op jou! En heb je nog leestips naar aanleiding van mijn top 3? Laat het me vooral weten!

[wil je weten wat ik aan het lezen ben? Volg me dan op Goodreads!]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *