Terugkijk van de week #1

Als professioneel tv-junkie spendeer ik meer tijd met mijn Ziggo Totaalpakket dan me lief is. Mijn specialiteiten: pulp, docu’s en verder alles wat beweegt en geluid maakt. Speciaal voor jullie presenteer ik ieder weekend de terugkijkbriljantjes van de afgelopen week. Wat moet je gezien hebben?

 

Help, Mijn Vrouw Is Een Totaalbitch

Doorgaans zijn de mannen in Help, Mijn Man Is Klusser lakse luie exemplaren, en de vrouwen van het over zich heen laten lopende type, maar deze week zijn de rollen omgedraaid. Lucienne is een gebouw van een vrouw, die haar man het liefst afsnauwt. Als wraak laat hij haar al jaren in de schuur slapen. Mijn voorspelling: deze huwelijkse tragedie is niet opgelost met zes emmers supertex. Run, Gert-Jan, run!

Mooiste quote: ‘Als jouw oren uitgespoten moeten worden, dan doe ik dat, godverdomme!’

Terugkijken kan hier.

Schermafbeelding 2016-02-27 om 14.34.25

‘Hoeveel muren wil je dat we sauzen, Lucienne?’

 

Vier handen op één kunstgebit

In Nederland hebben we onze eigen Sixteen And Pregnant, getiteld Vier Handen Op Een Buik. Deze week is de zwangere Danischa die hulp krijgt van Patty Brard de hoofdpersoon. Haar vriend (23) heeft klompvoeten en een kunstgebit, omdat hij zijn gebit kwijtraakte aan een zuremattenverslaving. Danischa zelf is niet van plan ooit nog een poot uit te steken, maatschappelijk gezien, want: ze heeft adhd en een baby, en de collega’s op haar stageplek waren stom. Je vraagt je elke week weer af hoe het toch verder moet met dit soort meisjes, maar you had me at zuremattenverslaving.

Terugkijken kan hier.

Schermafbeelding 2016-02-27 om 14.43.03

Da’s wel een beetje het idee van stagelopen, Danischa…

 

Kom nader, maar niet té nader

Docu over Boudewijn de Groot, die je beter alleen kunt kijken als je toch al fan was. Er zit namelijk nogal veel Boudewijn de Groot in. Dingen die ik leerde van deze docu: Boudewijn heeft maar één gezichtsuitdrukking. Boudewijn wordt door Jeroen Krabbé Boudi genoemd (is hij al geboekt voor de DWDD-inmemoriam?). En Boudewijn zegt niet zoveel over zichzelf. Hij zegt überhaupt niet zoveel. Het gevolg: een docu vol oude mannetjes die dingen zeggen over een ander oud mannetje. Leuk als je fan bent, fantastisch irritatiemateriaal als je Boudi toch al niks vond.

Terugkijken kan hier.

Schermafbeelding 2016-02-27 om 14.49.20

Boudi’s blue steel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *