Voer voor piemelpsychologen

Er zijn mensen die zeggen dat feminisme “af” is. Of dat je jezelf alleen feminist mag noemen als je elke dag iets roept over moslims. Of dat seksisme iets is dat zo subtiel is dat alleen overgevoelige vrouwen er last van hebben. Voor al die mensen is dit stukje, over hoe het er dagelijks op twitter aan toe gaat.

 

Daar moet een piemel in

 

Het begon gisteren allemaal met een tweet van Jan Roos, over een column van Simone van Saarloos.

Schermafbeelding 2016-01-31 om 09.34.03

Of iemand zo goed wilde zijn even zijn piemel in Simone te steken; de arme zuurpruim had het hard nodig. Ik vind dat fascinerend. Wanneer een vrouw niet SUPERMANISCHVROLIJK is, of gewoon even langer dan vijf seconde nadenkt voor ze iets zegt, dan is ze volgens sommige mantypes DIEPONGELUKKIG en ZUUR. De enige remedie? Een piemel in haar vagijntje. Niet dat het leuk is om zo’n zuurpruim te neuken: integendeel. De mannen die zich opofferen worden als weldoeners onthaald. Zo ook in dit geval.

 

Schermafbeelding 2016-01-31 om 08.37.34

 

Voor volk en vaderland. Jep, deze mannen bewijzen de samenleving een dienst door hun vleeskroket eens diep in Simones frituurpan te duwen. Wat ik zo zorgelijk vind, is dat het niet langer anonieme eitjes zijn die dit soort drek over de digitale wereld uitstorten (daar waren we inmiddels aan gewend). Nee, het zijn mannen met een foto, een voor- en een achternaam. En, erger nog, met kinderen. Dochters, wellicht.

 

Schermafbeelding 2016-01-31 om 08.37.45

 

Hier nog eentje:

 

Schermafbeelding 2016-01-31 om 08.42.10

 

Deze zelfopofferaar wil ons best verlossen van zuurpruim Simone, maar dan wel in ruil voor twaalf speciaalbiertjes.

 

Schermafbeelding 2016-01-31 om 08.41.04

 

Deze held wil alleen via de achterdeur. Eisen stellen ook nog. Gelukkig heeft hij patent aangevraagd op zijn briljante twitterpseudoniem. Afijn: ik zal jullie de rest van deze diarree besparen. Even terug naar die tweet van Jan Roos. We zijn van hem natuurlijk niet anders gewend, maar juist daarom wil ik even stilstaan bij zijn oproep.

Kan iemand haar een beurt geven? Vrijwillig dan, hè…

Het “vrijwillig” in zijn tweet suggereert dat hij vindt dat de “beurt” met toestemming van beide partijen plaats dient te vinden. Maar lees eens goed. Als je de tweede zin (een foutief verzelfstandigd zinsdeel) correct wil herschrijven, dan kan dat maar op één manier:

Kan iemand haar vrijwillig een beurt geven?

Het vrijwillig slaat, grammaticaal gezien, niet op Simone van Saarloos: wat zij van de piemel in haar kut vindt doet er niet toe. Vrijwillig geldt hier alleen voor degene die zo goed is om haar te neuken: hij wordt er niet voor betaald. Anders kan ik het niet opvatten.

 

Blockerdeblockblock

 

En dus reageerde ik als volgt: “Jan Roos roept op tot verkrachting.” Dat is een boude uitspraak, ja, maar dat maakt me inmiddels niet zoveel meer uit. Waarom niet? Nou, omdat Jan Roos en zijn volgelingen bepaald geen uitzondering meer vormen. Het is blijkbaar salonfähig geworden om op kritische/nadenkende/zelfstandig opererende vrouwen te reageren met een piemeloproep – het hoeft niet eens meer anoniem. Dit soort oproepen zijn ergens along the way normaal geworden. Het is ok om de wigwam van je passie (thanks, wijlen G. van het Reve) met naam en toenaam aan te bieden op twitter. Het is ok om, met peuter op de arm, op tv te schreeuwen dat bepaalde vrouwen vies en gefrustreerd zijn door een schrijnend gebrek aan piemel.

Ik vind dat ik daar niet langer genuanceerd op hoef te reageren. Wat mij betreft is het hard tegen hard. Het maakt me ook niet meer uit dat ik vervolgens zelf een hele slangenkuil aan piemels over me heen uitgestort krijg.

 

Schermafbeelding 2016-01-30 om 14.08.54

 

(nogmaals: een gewilde verkrachting is geen verkrachting hè, Einstein)

 

Schermafbeelding 2016-01-30 om 14.13.29

 

(het is dat ik niet in het openbaar over mijn seksleven praat, anders had ik deze stelling hier kort maar krachtig weerlegd)

 

Schermafbeelding 2016-01-31 om 08.42.31

 

(thanks, but no thanks)

Mij raakt het niet meer: het is een kwestie van slaan, en weten dat je teruggeslagen wordt. Maar het maakt me wél uit. Zolang dit soort gedrag normaal is, zijn er meisjes en vrouwen die dit over zich heen krijgen. Die ervan schrikken, zich geïntimideerd voelen. En blijkbaar zijn er dus ook nog genoeg mannen die daadwerkelijk denken dat hun piemel een soort wondermedicijn is tegen De Denkende Vrouw. Die mythe dient wat mij betreft met wortel en stam (pun intended) uitgeroeid te worden, en ik zal mijn stinkende zuurpruimerige best doen om daar mijn steentje aan bij te dragen.

41 reacties op “Voer voor piemelpsychologen”

 1. l♌la schreef:

  meisje hahaha deze piemeltjes wat boeit het? thuis zitten ze onder de plak, in de kroeg wil geen vrouw iets van ze drinken enkel virtual reality kunnen ze allemaal doen alsof ze een 10cm langere piemel hebben waar elke meid op wil kreunen, laat ze lekker

 2. moppie schreef:

  zielige figuren…inderdaad , thuis niks te vertellen zeker , wat een reacties

 3. pa schreef:

  Poepoe, you said it, woman! Hier hebben ze niet van terug. #moedig #opgestaan #zurigepruimyousaid?

 4. Pam Coplin schreef:

  Jan Roos van Geenstijl?

  1. pa schreef:

   Nee. Die mag ook ik voor geen meter. Zat vooral te denken dat het reageren op zulke lui en op mannelijke moralen soms juist nogal zwak overkomt. Zoals het laten staan van je okselhaar, like: ‘kijk mij eens durven doen wat ik zelf wil! Screw you guys!’ Terwijl je het een maand later toch maar weer afscheert, omdat je glad toch wel chill vindt.
   Vrouwen die gewoon schijt hebben, hun schouders ophalen over nullen als onverlaat Jan Roos, niet stoertjes willen reageren op of ageren tegen bestaande of opgelegde (of gewoon vooral door de media bedachte) moralen, en gewoon doen wat ze zelf willen en waar ze zich goed bij voelen, dat zijn sterke vrouwen. Ik bedoel, dat zijn sterke mensen. Want dat geldt natuurlijk ook voor mannen 🙂 Weg genderdiscussie.

   1. Persoonlijk haal ik vreselijk mijn schouders op over Jan Roos – die man speelt werkelijk geen enkele rol in mijn leven (en zijn rare sexistische ideeën ook niet).

    Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat het zwak is om sexistische opmerkingen even aan de tand te voelen. Dat is de omgekeerde wereld.

   2. Karen Wijnen schreef:

    Ja, laten we ze vooral negeren, dan houdt het wel op…. Denk je dat echt? Volgens mij zijn er een heleboel bewijzen dat dat niet zo werkt, dat dingen niet verdwijnen als je net doet of ze er niet zijn.

 5. evalansen schreef:

  Ach toch! Met zulke primitieve holbewoners ga je toch sowieso niet in discussie? Gebrek aan doos kennelijk. Pech voor ze.

  1. pa schreef:

   Welbeschouwd doe jij hetzelfde? (alarm alarm mannenonderdrukking! help!)

  2. Geniaal. Ik stel voor dat we massaal terugslaan met #daarmoeteendoosomheen… kijken hoe ze dat vinden 😉

   (en even voor de zoutpiemels: niet écht hè. Maar geef toe, het is een geinig idee).

   1. Karin Spaink schreef:

    Dan liever: #castrerendiehap. Of gewoon: #viezeman.

 6. Hugo Worstebrood schreef:

  De blanke, Europese man past zich razendsnel aan aan de nieuwe mores in Europa. Veel geleerd door Keulen. 👍

 7. PatrickBijvoet schreef:

  Prima stuk van Aafke Romeijn. Geen speld tussen te krijgen. Wat is dit land inmiddels ziek.

 8. Ada Derijcke- v. Veen schreef:

  Wat een Haantjes gedrag zeg! Hun Piemel, waarvoor we onze Dankbaarheid moeten tonen!
  😗😚

 9. Ik probeer gewoon het goede voorbeeld te geven in plaats van mee te doen aan deze zinloze discussie.

  1. MiriamvG schreef:

   En dit goede voorbeeld bestaat waaruit, volgens u? Juist mannen die het wel begrijpen zouden zich van mij in deze discussies mogen mengen. De zwijgende meerderheid is onzichtbaar en heeft daarmee geen invloed. Je ergens vanaf keren maakt het niet beter.
   De confrontatie met dit volk is onaangenaam (juist als ze zich van geen kwaad bewust zijn en zich dús enorm aangevallen gaan voelen en bizar en op de man/vrouw gaan reageren) en fijner om aan te gaan met zo veel mogelijk medestanders -van allerlei pluimage- en argumenten.
   Wel alvast bedankt voor dat goede voorbeeld in ieder geval!

 10. Gert Zantman schreef:

  Goed stuk ! Voor al die mannetjes geldt trouwens dat ze zich in de handen zouden moeten wrijven, als ze uberhaupt in de buurt mogen komen van zo’n prachtige vrouw als Simone .

 11. John S schreef:

  Dit zijn mannen wiens enige missie het is om vrouwen te beschermen tegen aanranders/verkrachters. Hoe? Door hen voor te zijn natuurlijk!

 12. John S schreef:

  Kennelijk willen ze heel graag lid worden van het testosteronbommen clubje van Jantje Roos, en proberen ze met dit soort uitspraken bij hem in het gevlei te komen. Hoe sneu en mislukt als man ben je dan?

 13. Wendy Lev schreef:

  Dit is seksuele intimidatie en is dus seksueel geweld. Het is haat want ze zijn bang voor vrouwen, hun kracht. Vrouwen (seksueel) vernederen is dan hun enige wapen om dat te breken. Ja, het is cliche wat ik zeg, maar is wel zo. Hele enge (potentiele) verkrachters. Ik heb Jan Roos ook al eens een verkrachter genoemd. Kreeg uiteraard een block.

 14. Wendy Lev schreef:

  En misschien: mommy issues.

 15. Wendy Lev schreef:

  En ondertussen vinden ze Simone maar al te aantrekkelijk. Verwrongen mannen.

 16. jules schreef:

  Eigenlijk kan ik maar een ding zeggen: gad-ver-damme.. Echt.. smerig vind ik het..

  En ik vind het niet alleen smerig, maar ik krijg er ook echt een rot gevoel door.

  Ik vind het echt HEEL erg als mensen zo iets zeggen. Iemand die zo iets zegt, of je het nu meent of niet, en het dan leuk vind als het iemand raakt, daar wil ik helemaal niet mee praten.

  Het bewust aanvallen van iemands schaamtegevoel..

  Als het als dialoog gefilmd zou worden tussen de betrokken mensen, gewoon op een theater podium, het isoleert van de context twitter, zie je hoe gemeen en agressief het is.

  “Het kwetsen van het seksueel schaamtegevoel van een ander kan strafbaar zijn”

  1. pa schreef:

   Dat laatste lijkt me stug.

 17. Wil Post schreef:

  Goed initiatief Aafke en supporters riepen dat vroeger ook wel eens in een stadion. Die zijn er mee gestopt toen de kritiek toenam. Het lijkt dus echt een gebrek aan opvoeding en niemand in de omgeving die durft te corrigeren.

 18. Larissa Pans schreef:

  Brrr, de bozige, bange, blanke man die het überstoer vindt om het politiek-incorrecte te brullen, al roffelend op zijn gorillaborst. Ik moet er vooral diep van zuchten. Afstotend gedrag ook. Ben blij dat er een Aafke Romeijn is met een reactie met ballen!

 19. Anne schreef:

  Goed bezig Aafke. Dat soort mannen zijn er helaas maar al te veel. Tijdens het uitgaan:
  Man: ‘Gaan jullie mee naar de volgende club?’
  Vrouwen: ‘Nee, we vinden het wel goed zo.’
  Man 2: ‘Weet je wat jullie probleem is, jullie zijn gewoon te lang niet hard genomen.’

  We twijfelden nog maar na die opmerking zeker niet meer. *zucht*

 20. Karin Spaink schreef:

  Dank je wel, Aafke. Een vrouw met verstand.

 21. Allard Lobbrecht schreef:

  Good job! Een vergeefse poging om male dominance 2.0 er doorheen te drukken? Umm. Schrikbarend dat wel, tegelijk zal het waarschijnlijk door het en-plein-publiek fenomeen zorgen voor een self-defeatisme. Hoe plat kun je worden in een 3d wereld? Ben stiekem wel blij dat ik geen twitteraar ben, en niet op dit soort podia te vinden ben. Vind dit soort dingen psychologisch gezien wel heel interessant, hoe kwetsend het ook opgevat zou kunnen worden. Voor mij is de diagnose snel gesteld: ignorance, een gebrek aan empathie en een fragiel ego gekoppeld aan geslacht op de koop toe. Ik richt me vooral op het transcenden van het reactionaire yoyo geslacht fenomeen, al schaam ik me wel eens diep voor mijn penis. By proxy dan, omdat ik nou eenmaal zo’n ding heb en je dan kennelijk al snel over dezelfde kam geschoren wordt..

 22. E. Jansen schreef:

  Ik twijfel over je analyse (en let op: dit betekent niet dat ik de tweets niet verafschuw). Los van de originele tweet gaat het misschien bij de rest helemaal niet primair om vrouwonvriendelijk gedrag. Het gaat om het meepraten met een ‘bekende’ Nederlander in de hoop dat hij je ziet. Nalopen. Gezien en geliefd willen worden. Met als hoogtepunt: de ‘bekende’ Nederlander gaat me volgen. Kunnen we sneu vinden maar het erbij willen horen, is de mens eigen. Ook is dit de vrouw niet vreemd. Kijk in je eigen tijdlijn of bijvoorbeeld die van Humberto Tan.

  PS. En ja, hij heeft een dochter. En ja, zo had hij het niet bedoelt. Doodeng dus.

  1. Karen Wijnen schreef:

   Maar als je iemand napraat en er graag bij wilt horen, dan is het toch nog steeds vrouwonvriendelijk gedrag? (overigens een bijzonder ontoereikende term voor dit soort teksten) Misschien secundair, maar dat is nog erger: je bent een idiote meeloper en een vrouwonvriendelijk vies mannetje.

 23. Marjoke schreef:

  Mijn god wat een sneue mannen. En dan zeker nog denken dat ze lollig zijn. Stakkers.

 24. Maarten Sebastiaan schreef:

  Ik denk dat Jan Roos ondertussen verplicht moet worden opgenomen in een GGZ-instelling. Een gevaar voor zichzelf en vooral voor anderen (tot in de Oekraïne toe).

 25. roland schreef:

  Goed, “Sickman” uit reactie #1 hier.
  Je moet dit, of in ieder geval mijn reactie, niet serieus zien. Waar is de humor tegenwoordig? Denk je nou echt dat ik iets wil met willekeurige vrouwen met vlaggen over het hoofd? kom nou. Ik ben gelukkig getrouwd en geen behoefte aan dat soort dingen.
  Een grapje. Maak jij dan nooit een grapje op het randje? Ik weet zeker van wel. Volens mij, maar ik kan niet voor die Jan Roos (die ik grappig vind maar met zijn denkbeelden heb ik niets) spreken, is zelfs de uitspraak “daar moet een piemel in” niet letterlijk te nemen.

 26. Natasja schreef:

  Ik ben voor castratie zodat deze uithoek van de genenpool vanzelf uitsterft

 27. Milo van Loon schreef:

  Ok, duit in het zakje doen (pun intended) Hoewel ik het niet altijd eens ben met de soms misplaatste opmerkingen van de heer Roos, heeft hij hier wel een punt. De Column van Simone is iets, maar toch zeker geen filosofisch stuk over het gemaakt worden door onze omgeving of de omgeving die ons maakt.

  Daarnaast heeft de uitspraak van Roos wel degelijks iets met de hedendaagse mentaliteit die onder “feministen” heerst. Het eeuwig gezanik over gelijke rechten, zonder daarbij in acht te nemen dat er ook een groot aantal mannen gebukt gaan onder vrouwelijk en huiselijk terreur, slaan we daarbij vrolijk over. Gelijkheid betekent in mijn optiek dat je de verschillen nivelleert. Dus de pieken glad strijken. De wereld ontdoen van sapige vooroordelen, die door een monotheistische (lees kerkelijke) mannenwereld zijn gemaakt, zou de boventoon moeten voeren.
  Maar nee, we spitsen ons toe op de puberaal oversekste mannen die het nodig vinden om op BN-ers te reageren.
  Alsof vrouwen nooit kut grappen maken. Alsof de meeste vrouwen niet denken “die gast is beter af met een vrouw aan zijn zijde”. Want ja dames, dat kan worden bedoeld met “Een beurt”. Het is banaal verwoordt, maar ik denk niet dat er wordt bedoeld dat iemand verkracht moet worden. Of een banale versie van “Lighten up”. Dat zou ook nog kunnen. Maar zeker wordt er niet bedoeld dat een vrouw minder is, of onderdanig moet zijn of weet ik veel wat voor spookbeelden er door sommigen hun hoofd gaan.

  En de piemel als medicijn TEGEN de denkende vrouw. Ik denk eerder dat het als stimulants zou moeten dienen om de vrouw denkende te houden.
  Persoonlijk heb ik niets liever dan een vrouw die haar hersenen weet te gebruiken, maakt het leven zoveel meer interessanter.
  En nee, ik ben wel degelijk van mening dat een vrouw zelfstandig kan zijn en zonder man door het leven kan. Maar zelfstandigheid afdwingen waar er geen wordt afgenomen, wat de hedendaagse feministen doen in mijn bescheiden mening, is ook weer verkeerd.
  Een goede Symbiose verkrijg je alleen maar als twee complementaire organismen samen smelten.
  Het blijft natuurlijk een feit dat zonder elkaar er geen voortgang is van de evolutionaire reis waar we ons op bevinden. En het vaak een prettigere reis is als je die samen aflegt.

  Als het gaat om gelijkheid, ben ik dus van mening dat je, als feministe, je pijlen eens zou moeten richten op alle vormen dat monotheistische religies. Daar zit de oorzaak en bodem van dit gedrag. Een puur mannenwereld, waar het nog steeds de normaalste zaak van de wereld is dat je de vrouw als minderwaardig, en niet als gelijke, mag en kan beschouwen.

  Als atheist kan ik mij dus zeker niet vinden in dit gedachtegoed en zie ik mijn vrouwelijke medemens als mens en seksuele tegenhanger.

  En dan toch maar even terug naar de uitspraak. Ik heb altijd geleerd dat sex met een vrouw een aangename, plezierige belevenis is en dat daar soms wel eens een augurk in een potje gaat. Wat zou er dus, in essentie, mis zijn met iemand een plezierige tijd te wensen, als je denkt dat ze zich een beetje alleen voelt. Dat is namelijk iets wat ik ook uit die column haal. Dat het bij sommige mannen quasi origineel (NOT) uit hun toetsenbord komt kan ik persoonlijk niet voor garant staan en zeker niet voor verantwoordelijk worden gehouden.

  Een betere uitspraak zou zijn. “Kan iemand haar vrijwillig een beetje liefde geven?”?

  En met je uitspraak “Jan Roos roept op tot verkrachting” ben je geen haar beter en is je betoog al teniet gedaan.
  Je weet, als je een beetje twitter savvy bent, en dat vermoed ik wel, dat je met zo’n reactie, de vervolg reacties uitlokt die je dan ook om je oren hebt gekregen.

  En even over die Einstein. Het internet staat vol met pornografische wensen van vrouwen die tijdens de sex als fantasie hebben dat ze verkracht worden. Hell, een aflevering van de Serie Luther gaat erover.
  Je had misschien beter kunnen zeggen : Kan iemand die Roos eens een beurt geven. Alhoewel je dan uiteraard net zo “verkeerd” bezig bent.

  Maar verder, succes met je strijd tegen de “foute” man. En i.p.v. te zeggen dat je ook een beurt nodig hebt zou ik willen verblijven met de uitspraak dat je wel degelijk iemand nodig hebt die je laat voelen dat je begrepen wordt, want dat mis is wel een beetje in je stuk.

  1. roland schreef:

   wow goede reactie! Ik had het niet beter kunnen verwoorden

 28. Sasschky schreef:

  Ooit werd mij verweten dat ik leed aan ‘penisnijd’. Toen ik na een half uur uitgelachen was, heb ik even een ‘piece of my mind’ gegeven, waar zijn hoofd nu nog van tolt. Mijn ex riep: “Hou nu eens op met dat ‘gefeminiseer’! Die strijd is toch al lang gestreden?” Die snapte het ook al niet… Ik visualiseer piemels en ik kom niet meer bij van het lachen. ‘Wormvormig aanhangsel’ springs to mind, as far as I’m concerned. Ik kan het over het algemeen best goed vinden met mannen hoor, soms zelfs beter dan met vrouwen. Maar dat ene punt hé, dat doet ‘t ‘m.

 29. Monsieur Piedmont schreef:

  Je had kunnen reageren met: kan iemand Jan Roos een beurt geven? Wel vrijwillig dan he!? Maar op de een of andere vreemde manier vinden mannen dat niet erg, maar vrouwen wel. Er hebben enorm veel mensen last van aanstelleritus tegenwoordig. Door aandacht aan dit soort dingen te besteden zet je zo’n iemand op een voetstuk en dat is dus precies wat je niet moet doen denk ik.

  Groetjes!

 30. Vansaders Raymond schreef:

  Hallo ik wil bedanken voor deze geweldige man die mij helpen om mijn ex terug minnaar die me deze maand liet die April, toen ik contact met deze grote man die mij helpen om hem terug met deze grote man die me zijn woord, hij werk volgens is vertraging word hij me vertelde dat mijn minnaar gaat terug te komen om me binnen 24 uur niets waardoor hij me weer zo leven nu ben ik blij met mijn minnaar nu dus als u hulp nodig met het voldoen aan van Dr. indai voor hulp hij u helpen kan zodat mijn vriend die hun minnaar of iets verloren contact met hem hij u kan helpen, ik geloofde niet hem vóór maar nu ik geloof dat er echte spell caster in deze wereld dankzij hem, hier is mijn nummer +13476304950, dus als je wilt noemen hem noemen hem met deze mobiele nummer +2348114499425 of e-mail hem indaitempleofsolution666@gmail.com

  Ik ben uit de Verenigde staat van Rose Marcualy.,

 31. Julian Ray schreef:

  9 maanden geleden liet mijn verloofde me achter voor een ander meisje en vertelde me dat hij de relatie met mij niet opnieuw kon voortzetten, hij zei dat hij niet met me kon trouwen of iets met me te maken had omdat hij niet meer van me hield. Ik probeerde het om hem te vragen wat het probleem was, maar hij bleef rustig en liep weg en gedurende enkele maanden belde hij me niet of beantwoordde ik zijn telefoon niet met hem. Ik was in de war en wist niet wat ik moest doen totdat mijn vriend me vertelde hoe Heer Kakabu hielp helpen met haar huwelijk. Ik nam contact op met Lord Kakabu via e-mail en deed alles wat hij me vertelde, en enkele uren later belde Derick, mijn verloofde, mij op en smeekte hem hem te vergeven en sindsdien heb ik mezelf de opdracht gegeven om te vertellen hoe ik mijn verloofde terugkreeg. in een relatie crises of ziek zijn en genezing nodig hebben om elk soort ziekte te genezen ??? neem dan contact op met Lord Kakabu via e-mail: lordkakabumiraclework@hotmail.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *