Interview Vara-gids

Dit interview (door Joey Huisman) verscheen in de VARA-gids op 10 januari 2017.

Bram Voor jou is de televisie een soort behang.

Aafke Klopt, ik heb een televisie gekocht toen ik op m’n 17de op kamers ging, en die is nooit meer uitgegaan.

Bram Jij kan ook gerust een programma kijken terwijl je ondertussen op Twitter zit en aan het schrijven bent. Dat lukt mij niet, dan moet ik echt met mijn rug naar de tv gaan zitten.

Aafke Er zijn een aantal dingen die leuk zijn met Twitter erbij, zoals Ik vertrek of Boer zoekt vrouw. Maar zeker ook de verkiezingsnachten, als de uitslagen binnenkomen, want dan is iedereen aan het kijken. En het is vaak zo ongemakkelijk, daar kan je verschrikkelijk goede tweets over schrijven. Dus ik kijk vooral nieuws en ook veel realityshows.

Bram Die zie ik liever niet. Ik vind realityshows heel irritant. Ze zijn wel boeiend, maar dan om op een soort analytische manier te bekijken. Utopia en Get the fuck out of my house vind ik heel interessant. En vooral Utopia, omdat dat mijn ideologie bevestigt. Als je doet alsof je een nieuwe samenleving gaat stichten in een ­televisieformat, dan merk je dat er exact dezelfde samenleving komt als degene die je al hebt. En bij Get the fuck out of my house ook, daar zetten ze heel bewust mensen uit verschillende sociale contexten bij elkaar, wetende dat die gaan clashen. Endie achtergrond wordt helemaal weggefilterd, omdat ze samen in een huis zitten. Heel sadistische televisie. Interessant, maar ik hoef het echt niet elke dag te zien.

lees verder op Blendle (€)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *