Terugkijk van de week #4

Als professioneel tv-junkie spendeer ik meer tijd met mijn Ziggo Totaalpakket dan me lief is. Mijn specialiteiten: pulp, docu’s en verder alles wat beweegt en geluid maakt. Speciaal voor jullie presenteer ik ieder weekend de terugkijkbriljantjes van de afgelopen week. Wat moet je gezien hebben?

 

De aanklagers

Joechei! Een combinatie van mijn twee lievelings-tv-dingen: true crime en Coen Verbraak. Verbraak is een kei in het laten shinen van mensen die met passie hun vak uitoefenen. Dit keer ging hij embedded bij het Openbaar Ministerie, waar hij praat met officieren van justitie over hun werk als crime fighters. Niet alleen interviews aan de keukentafel, maar ook beelden uit het veld. Heerlijke televee, weer.

Kijk hier terug.

Schermafbeelding 2016-04-12 om 21.00.04

Witte tentjes-alarm!

 

Klautmegaul

Meester Visser doet het bij de commerciëlen ook prima. Enige veranderingen aan het concept Rijdende Rechter: perfecte schoonzoon Viktor Brand als sidekick, en de deelnemers mogen elkaar nét iets langer de huid vol schelden dan bij de NPO. Blijft toch een campingzender hè, SBS. Deze week een prachtaflevering met bekvechtende Rotterdammers. En niks zo mooi als scheldkannonades op z’n Rotterdams, als je ‘t mij vraagt.

Terugkijken kan hier.

Schermafbeelding 2016-04-12 om 21.12.34

Oh ja, de dooddoener aan het eind is ook veranderd. ‘Dit is mijn besluit, en daarmee is de zaak afgedaan.’

 

Obama for president

Voor het lachfilmpje van de week wijk ik even uit naar youtube. Oké, deze hilarische spoof-filmtrailer dateert al uit 2013, maar ik zag ‘m gisteren pas, and it’s still funny. Steven Spielberg kondigt een biopic over Obama aan, waarin de hoofdrol gespeeld wordt door… Daniel Day Lewis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *