Udslidt / Terecht

 

Ik werd door het Groninger Museum gevraagd om een nummer te schrijven bij een schilderij uit de tentoonstelling Nordic Art 1880-1920. Toen ik Udslidt (Uitgeput) zag, een werk van de Deense schilder H. A. Brendekilde, wist ik meteen dat dat ‘m werd. Vanwege de blauwe overall, het stof, en de voet zonder klomp. Zelden zo’n sterk beeld gezien… Ik schreef het nummer Terecht, dat je hier kunt beluisteren (thuisopnames-alarm: dit werd thuis opgenomen, dus geen studiokwaliteit. Wél mijn koelkast op de achtergrond). Ik preparede mijn piano voor de opnames met lappen vilt, tandenstokers, paperclips en een vork. No strings were harmed during the making of this song, wel ben ik nu een paperclip kwijt en klinkt mijn centrale c voor altijd als een klavecimbel…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *