Zwangerschapskleding: tenenkrommend

Dit stuk verscheen op 29 mei 2016 op de website van ELLE.

Toen ik net zwanger was, nam ik me voor vooral niet teveel zwangerschapskleding te kopen. Immers: deze toestand duurt maar negen maanden, daarna kun je alles weer weggooien. En écht veel zin om iets leuks aan te trekken zou ik als waggelende walrus toch niet hebben, zo dacht ik.Wrong. Een week nadat mijn buik uit mijn spijkerbroeken was gegroeid, was ik al klaar met de sweatpants en oversized T-shirts van mijn man. Een fascinerende zoektocht naar leuke maternity-outfits begon. Wat me al snel opviel: zwangerschapskleding is saai. Overheersende tinten zijn grijs, wit en beige. Bijna alles is gemaakt van effen tricot, in de simpelste pasvorm denkbaar (lees: we maken een doodnormaal T-shirt en voegen een meter extra stof toe aan de voorkant). Is er echt niks leukers te bedenken?

Daarnaast ontwaarde ik al snel nog een paar trends waarvan mijn wenkbrauwen de lucht in vlogen, en die wil ik jullie natuurlijk niet onthouden.

Braaf engeltje
Laten we wel wezen: als je zwanger bent, ben je alles behalve de maagd Maria. Je hebt immers seks gehad. Althans, daar ga ik voor het gemak even vanuit. Toch zie ik overal zedelijke engel-achtige blousjes en jurkjes voorbij komen in onschuldige pastelkleurtjes. Waar komt die trend vandaan? Compensatiedrang voor de associatie met het rampetampen dat aan de zwangerschap vooraf is gegaan? You tell me. Ik snap het in ieder geval niet. Komt nog bij dat de meeste vrouwen (mijzelf incluis) tijdens hun zwangerschap door hysterische hormonen nou niet bepaald engelengedrag vertonen. Nu ik erover nadenk… misschien dat mijn hormonale woede-uitbarstingen wel een heel grappig gezicht waren geweest als ik een engelenjurkje had gedragen.

Lees (gratis) verder op de site van ELLE.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *