Bril!

Ze waarschuwen je ervoor. Als je bij DWDD zit, check dan na afloop vooral niet de hashtag #dwdd op twitter. Want hoewel het programma dagelijks een miljoen kijkers trekt, trekt het blijkbaar ook een paar honderdduizend haters. Een heel leger van tweeps zit elke dag stipt om 19:00 klaar om werkelijk ALLES wat op DWDD voorbij komt te voorzien van een flinke laag diarree. Het is een hobby, zoals kantklossen en fierljeppen.

Gisteren werd ik halsoverkop ingevlogen om iets te vertellen over Anna Blaman, één van mijn favoriete schrijvers. Tegelijk moest ik een “belangrijke vrouw” uit de lijst van belangrijke vrouwen stemmen. Ik koos voor koningin Wilhelmina, omdat ik carrière maken door overerving nou niet heel geëmancipeerd vind. Dat ter info, je kunt het fragment hier terugkijken. Oh ja, Bénédicte Ficq zat ook aan tafel, en zei gedurfde dingen over Ayaan en plastische chirurgie. Tot zover.

Inmiddels weet je misschien dat ik haters over het algemeen vooral hilarisch vind. Ik beschouw (en lees) ze als een fenomeen ter lering, maar vooral ter vermaak. Dus in de taxi terug naar huis (ja serieus, een taxi. heel decadent en heel erg) check ik lekker tóch de hashtag. En wat blijkt? De #dwdd-haters zijn makkelijk op te delen in een aantal overzichtelijke categorieën. Superhandig! Komt ‘ie.

 

De aankondigers

 

Foto 30-03-16 19 58 01

Nog voordat je überhaupt aan tafel zit, is de haat al aanwezig. Je komst als gast wordt namelijk aangekondigd via de sociale media. Meteen zijn er de types die aankondigen dat ze echt niet gaan kijken hoor! Mijn mening? Lijkt me verstandig, zeker als je van tevoren al weet dat je je gaat zitten ergeren. Ironisch genoeg blijken diezelfde types achteraf vaak tóch gewoon gekeken te hebben, én zich kapot hebben geërgerd. Eigen schuld dan hè!

 

De je-moet-niet-denken-dat-je-iets-weet-ers

 

Foto 30-03-16 20 25 21

Foto 30-03-16 19 56 28

Goed, dan zit je daar dus, en geef je braaf antwoord op de vragen die Matthijs je stelt. Vervolgens zijn er allerlei types die, zodra je je mond opent, heel hard beginnen te roepen dat je ECHT NIET MOET DENKEN DAT JE HET ALLEMAAL ZO GOED WEET. Grappig, ik wist niet dat een uitnodiging van DWDD gelijk staat aan een brevet van Alomvattende Kennis, maar hee: dankjewel!

 

De wats-met-jouw-gezicht-duiders

Matthijs nodigt je natuurlijk uit om te komen praten, maar het oog wil ook wat. En wat wil het oog dan? Nou gewoon, iets om af te kraken op de interwebz. Bénédicte Ficq waarschuwde me al dat shit eentonig wordt zodra je een kalkoennek krijgt (‘Vanaf dat moment ben je gewoon een lelijke oude heks, supersaai’), maar zelfs zonder dergelijke nek maak ik het de haters makkelijk. Ik draag namelijk een bril. En, zoals je weet, is een bril sinds groep 1 van de kleuterschool dé garantie op commentaar.

 

Foto 30-03-16 20 21 33

 

Ja, dat ben ik dus.

 

Foto 30-03-16 20 21 04

 

Dat zeg ik net: dat ben ik…

 

Foto 30-03-16 20 21 09

 

JA er zitten glazen in die bril, anders zie ik het verschil tussen Matthijs en het mooie meisje achter hem in het publiek niet.

 

Foto 30-03-16 20 22 29

 

Haha, ja. Ik had hem stiekem geleend.

 

Foto 30-03-16 20 19 33

 

Ten eerste: ik ben Bénédicte niet, ten tweede: ik zei toch dat er glazen in mijn bril zitten? Was zelf nou maar naar Specsavers gegaan.

 

Foto 30-03-16 20 20 50

 

“Brillo”. Haven’t heard that one since 1994.

 

Foto 30-03-16 20 24 09

 

OMG! Een vergelijking met een bij! Zo origineel!

 

 

De complotgekkies

 

Foto 30-03-16 19 56 40

Schermafbeelding 2016-03-31 om 09.56.39

Oh ja hoor, die zijn er ook. Elke. Dag. Weer. Ik vind ze te gek. Heus! Ze zijn hilarisch… Ik ben een stiekeme afgezant van Poetin, en Benedicte Ficq heeft een affaire met Volkert van de G. Demmink is het nieuwe zwart. Lijkt me een heerlijke bubbel om in te leven, hoor.

 

Sywert

 

Foto 30-03-16 20 15 07

 

Jaaaaa, dan heb je iedereen gehad, en dan komt Sywert nog eens aanzetten. Sywert! Onze eigen knuffelhater. Met Sywert als hater heb je geen medestanders meer nodig. Haat van Sywert is altijd 10 extra internet-karmapunten. Dankjewel, Sywert.

Volgende aflevering van dit feuilleton zal gaan over haters die zeggen dat je je kind moet laten aborteren om de samenleving te helpen. Die zijn er namelijk ook. Ik schenk ze alleen het liefst zo min mogelijk aandacht. Bis gleich!

3 reacties op “Bril!”

  1. Robbert Schrijen schreef:

    Jammer dat je Sywert belachelijk maakt om slechts een mening die hij heeft. Hij zegt in zijn tweet namelijk niets over jou als persoon, maar over een keuze die hij niet begrijpt en anders ziet. Vrijheid van meningsuiting toch!?

    1. Svenja schreef:

      En Aafke, heeft die ook vrijheid van meningsuiting, Robbert Schrijen?

  2. Kayleigh schreef:

    ik vind je bril heel leuk en dat hij je super staat!!! Leuke blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *